Fit worden voor je zomervakantie doe je met deze tips

Fit worden voor je zomervakantie doe je met deze tips!

Het is misschien lastig te zien, maar de zomer is hier. Dus als jij nog op vakantie gaat en een zeer effectief plan nodig hebt om je beach-body tevoorschijn te toveren, dan ben je hier aan het juiste adres. Het zal wat werk en discipline vragen – vooral als je snel resultaten wilt zien – maar het zal het zeker waard zijn! Hier zijn enkele tips die je kunt volgen om fit te worden voor de zomer.

Tips voor afvallen voor de zomer

Zet realistische doelen om fit te worden

Het stellen van doelen is een van de beste manieren om ergens beter in te worden. Natuurlijk is een streefgewicht een van je doelen, maar je moet het niet beperken tot de cijfers op een weegschaal. Je kunt bijvoorbeeld bepaalde activiteiten proberen te verbeteren, zoals zwemmen of hardlopen. Hiernaast wil je jezelf misschien focussen op een bepaald percentage lichaamsvet of spiermassa.

Werk aan zowel cardio- als krachttraining

Hoewel je meer calorieën verbrandt met cardio, is dit niet altijd de enige weg naar succes. Krachttraining bouwt namelijk spieren en uithoudingsvermogen op voor een betere algehele conditie. Bovendien heeft spier ook een hogere stofwisseling. Hoewel meer spieren je metabolisme niet drastisch zullen veranderen, kan het helpen om de verlaging van je metabolisme te compenseren, wat een veelvoorkomend effect is van het beperken van calorieën.

Let op je dieet

Ja, deze had je waarschijnlijk al wel aan zien komen. Beweging is namelijk belangrijk, maar het zal niks toevoegen aan je afvalproces wanneer je ongezond eet. Het verminderen van calorieën kan je helpen gewicht te verliezen, maar je wilt niet te beperkend zijn. Bovendien moet je ervoor zorgen dat je nog steeds een uitgebalanceerd dieet krijgt met alle noodzakelijke voedingsstoffen. We raden daarom aan om een voedingsdagboek bij te houden. Vergeet niet om hier ook drankjes en borrelhapjes in te registeren. Zo kun je jouw calorie-inname bijhouden en bekijken of je alles binnenkrijgt wat nodig is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.